Selectează o Pagină

Blog

Vaccinul anti-rabic

Date esenţiale - Rabia este o zoonoză ce se manifestă fatal printr-o encefalomielită (inflamația creierului și a maduvei spinării) cauzată de virusurile din familia Rhabdoviridae, genul Lyssavirus. - Câinii sunt cel mai comun rezervor de virus, fiind responsabili de peste 95% din decesele umane.
- Virusul se transmite prin ...

Vaccinarea antigripală

Date esenţiale despre boală - Definiție: boală infecțioasă, sezonieră, cu un potential epidemic crescut, produsă de virusurile gripale - virusuri ARN din familia Orthomixoviridae - care conține 4 genuri (tipuri): virusurile gripale de tip A, B, C și thogotovirus (numit câteodată și virus gripal de tip D).
- Virusul ...

Vacinarea sugarului HIV pozitiv

Vaccinarea copilului HIV pozitiv se poate efectua doar atunci când statusul imun al acestuia o permite și presupune colaborarea unei echipe interdisciplinare formate din: medic de familie, pediatru, medic infecționist, medic imunolog, psiholog și familie, Este necesară determinarea gradului de imunodeficiență a copilului și se evaluează riscul de a face ...

Vaccinarea prematurului

Date esenţiale - Prematurul are un risc crescut de infecţii de aceea NU se recomandă amânarea vaccinării, se va respecta schema de vaccinare a nou-născutului la termen, la vârsta cronologică (nu la vârsta corectată). - Răspunsul imun postvaccinal poate fi mai scăzut dar protector.
- Toleranţa vaccinului este bună, ...

Vaccinul antihepatic A

Date esenţiale - Afecțiune inflamatorie a ficatului secundară infecției cu virusul hepatitic A. - Receptivitatea este generală, oricine poate fi infectat cu virus hepatitic A. - Cale de transmitere fecal-orală: mâini murdare (ˮboala mâinilor murdareˮ), alimente, apă și obiecte contaminate cu materiile fecale ale unei persoane infectate. Apariția epidemiilor este ...
Încarc...