Selectează o Pagină

Vaccinul conține antigen care poate fi: viu inactivat, atenuat-omorat, pot fi fragmente de virus, virus recombinat, etc (prin prelucrări succesive, virusul este slăbit atat de mult, încât nu mai are putere de a produce îmbolnăvirea organismului, dar își menține capacitatea de a induce imunitatea organismului).


Introdus în organism, vaccinul nu produce boala, dar determină producerea de anticorpi specifici („soldații de apărare ai organismului”), specifici, față de antigenul conținut în vaccin.
Prin producția de anticorpi specifici, se dezvoltă imunitatea organismului, față de respectivul agent patogen (ex: rezistența față de virus și față de boală pe care acest virus, ar putea să o producă într-un organism neprotejat prin vaccinare).
Vaccinul aduce cu sine “informația” despre acel virus pe care il “reprezintă”, fără a produce îmbolnavirea organismului, declanșând doar activarea lanțului imun.

Extras din lucrarea Îndreptar de vaccinare dedicat părinților, Leistung Publishing, 2018, 182 p.Distribuie acest articol
Facebooktwitterlinkedinmail